top of page

Keyifle İzlenecek 10 Düğün Konulu Film

1- "The Wedding Singer" (1998)



"The Wedding Singer" (1998) - Adam Sandler ve Drew Barrymore'un başrollerini paylaştığı bu romantik komedi, 80'lerin sonunda geçen bir hikayedir. Sandler, bir düğün şarkıcısı olan ve kız arkadaşı tarafından terk edilen bir adamı canlandırır. Barrymore ise, sevgiliye sadık kalan bir kadındır.


2- "27 Dresses" (2008)




27 Dresses, Anne Fletcher'ın yönettiği, senaryosunu Aline Brosh McKenn'in yazdığı ve başrollerinde Katherine Heigl ve James Marsden'in oynadığı 2008 yapımı romantik komedi filmidir. Katherine Heigl, bir kadını canlandırır ve kendisi 27 defa damat arkadaşı olarak görev yapmıştır. Ancak kendisi için gerçek aşkı bulur.


3-"My Big Fat Greek Wedding" (2002)


My Big Fat Greek Wedding" (2002) - Nia Vardalos, Toula adlı bir Yunan kadını canlandırır. Toula, babasının yönetiminde yaşayan ve geniş bir aileye sahip olan bir kadındır. Kendisi bir düğün planlayıcısı olarak çalışır ve aynı zamanda kendisi için gerçek aşkı bulur.


4-"Bridesmaids" (2011)



"Bridesmaids" (2011) - Bu film, bir kadının damat arkadaşının düğünü için arkadaşları ile birlikte planlamasını ve bu süreçte yaşadığı zorlukları anlatır.


5-"Four Weddings and a Funeral"


''Four Weddings and a Funeral" (1994) - Bu romantik komedi, arkadaşlarının düğünlerinde karşılaştığı ve sevdikleri ile tanıştığı bir adamın hikayesini anlatır.



6-"The Proposal" (2009)



"The Proposal" (2009) - Sandra Bullock ve Ryan Reynolds'ın başrollerini paylaştığı bu romantik komedi, bir yayıncının ve onun asistanının sahte evlilik planını ve gerçek duygularını anlatır.


7-"The Best Man" (1999)



"The Best Man" (1999) - Bu film, eski arkadaşların bir düğün için bir araya gelmeleri ve geçmişte yaşadıkları şeyleri hatırlamalarını anlatır.


8-"The Five-Year Engagement" (2012)


"The Five-Year Engagement" (2012) - Jason Segel ve Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı bu romantik komedi. Tom ve Violet birbirini çok seven genç bir çifttir. Tom'un evlenme teklif etmesi üzerine hayatlarını birleştirme kararı alan çift önce nişanlanırlar. Fakat Violet'in işi gereği başka bir eyalete tayini çıkar ve düğün tarihini 2 sene sonraya ertelemek durumunda kalırlar.


9-"The Notebook" (2004)


"The Notebook" (2004) - Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın başrollerini paylaştığı bu romantik drama, bir çiftin gençken yaşadıkları aşkı ve yaşlanma sürecinde tekrar karşılaşmalarını anlatır.


10-"The Wedding Plan" (2016)




"The Wedding Plan" (2016) adlı film, bir kadın olan Michal’in hikayesini anlatır. Michal, 32 yaşında ve yapayalnızdır. Aynı zamanda kendisi Haredi yahudi bir kadındır. Michal, çok uzun zamandır evli olmak istemektedir. Ancak kendisi için uygun bir eş bulamamıştır. Michal, düğün tarihini belirler ve düğün planlamasına başlar ancak eşi ile ilgili hiçbir şey bilmemektedir. Michal, kendisi için uygun bir eş bulana kadar düğün tarihinde yalnız kalmak istemektedir. Ancak bu süreçte, hayatının en önemli kararlarını vermek zorunda kalır ve aşkın nasıl olabileceğini görür.

bottom of page